Káva ESPRESSO BIO special Honduras
Vychutnejte si s námi kávu s čokoládovými, karamelovými a mandlovými tóny, ale i fér příběh od Las Capucas až po Kostelec nad Labem!
Drobní farmáři družstva Capucas pěstují kávu nedaleko honduraského národního parku Celaque. Pěstitelé hospodaří v nadmořské výšce 1450 - 1600 metrů, kde se nachází úrodná půda a ideální klimatické podmínky pro vysoce kvalitní zrna. Už více než deset let se pěstitelé pyšní mnohými certifikacemi včetně Fairtrade a Bio. Kromě své vlastní testovací pražírny provozují kavárnu a dokonce i eko-penzion, který pojme desítky návštěvníků.
V dalekém Středočeském kraji, v Kostelci nad Labem, se nachází sociální podnik, pro který je férová práce také na prvním místě. Jedná se zároveň o první družstevní pražírnu v ČR. Všechna její zrnka mají certifikaci Fairtrade a zároveň je zpracovávají zaměstnanci se zdravotním znevýhodněním, kteří tak nacházejí své místo na trhu práce.
popis
Družstvo Capucas bylo založeno v roce 1999 a z původních 55 členů se rozrostlo na téměř 80. Členové mají přístup k bezplatné zdravotní péči a dokonce online kurzům University of Honduras. Užitek z aktivit kávového družstva má však až 2,5 tisíce dalších lidí díky komunitním projektům, které družstvo provozuje.
Charakteristika: čokoláda, karamel a mandle.
Odrůdy: Catuai, Bourbon, Obata, Icatu a Paraneima (zpracovány mokrou metodou).
Pražená: středně (vhodné pro přípravu espressa).
Mletá: střední hrubost mletí (mnoho možností přípravy).
Gramáž: 200 g.
.