Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
BREAKFASTSTORY s.r.o.

Fairtrade KÁVA PRO MILOVNÍKY ESPRESSA

Káva. Pro někoho nutnost, pro někoho radost. Ať už patříte do prvního nebo druhého tábora, můžeme vám rozhodně nabídnout kvalitní chuť se špetkou něčeho navíc! Směs tří druhů arabiky, pražená tak, aby se hodila k každodennímu pití. Je určena pro přípravu espressa v pákových i automatických kávovarech. Při použití pákového kávovaru doporučujeme 7–9 g mleté kávy a dobu extrakce 25–33 s. Objem výsledného nápoje by měl být přibližně 30 ml. U automatických kávovarů, kde bývá extrakce méně přesná, je vhodné připravit espresso o objemu 40–45 ml. Pokud se káva zdá příliš kyselá, zvolte jemnější mletí. Pokud je naopak hořká, upravte mletí na hrubší. Kávu ručně balí lidé se zdravotním znevýhodněním a také pro vás kompletují objednávky a to je TO NĚCO navíc. Káva, která dává práci lidem se znevýhodněním!

Dostupnost:
Skladem

290 

Kód produktu 421

popis

Stupeň pražení: středně tmavé, vhodné pro přípravu espressa.

 

Kyselost: nízká (bez acidity).

 

Metoda zpracování: natural / suchá, washed / promytá.

 

Složení kávy: směs arabiky.

 

Země původu: Brazílie, Kolumbie, Honduras.

 

Charakteristika: lískový oříšek, mandle, čokoláda.

 

Hmotnost: 250.

 

A informace pro fajnšmekry aneb původ tří druhů arabiky:

 

Brazilská arabika se pěstuje v okolí městečka Carmo de Minas. Má dlouhodobou tradici a zkušenosti si tu pěstitelé předávají z generace na generaci. Místní podnebí jim poskytuje ideální podmínky pro vysoce kvalitní kávy. Není proto divu, že farmáři ze sdružení ASCARIVE sbírají jedno ocenění za druhým při národních kávových soutěžích.

 

Kolumbijská arabika pochází z rukou farmářů ze sdružení ANEI z indiánského kmene Arhuaco. Založila ji v roce 1995 Aurora Izquierdo, aby podpořila ekonomiku domorodých farmářských kmenů. Káva se pro ni stala nástrojem, jak získat zpět sociální, ekonomická a kulturní práva, která byla těmto původním obyvatelům pohoří Sierra Nevada po staletí popírána. Během let se jí podařilo vytvořit program udržitelného zemědělství, který vychází z hodnot jejího kmene – chránit matku Zemi a udržovat harmonii mezi lidmi a přírodou.

 

Honduraská arabika pochází od drobných farmářů ze sdržení COCAFCAL, kde kávu pěstují blízko národního parku Celaque a stejnojmenné nejvyšší hory Hondurasu, která je velkou zásobárnou vody. Nalézá se zde úrodná půda a ideální klimatické podmínky pro vysoce kvalitní zrna. Kávovníky jsou zastíněny místními jehličnany (např. stromem gravilea anebo cedry) i ovocnými stromy (citrusy).